SnappCar stänger ner verksamheten i Sverige

SnappCar stänger ner verksamheten i Sverige
13-03-2023 Nyheter

SnappCar lämnar marknaden i Sverige och hänvisar våra användare till GoMore, som växlar upp och tar över SnappCars aktiviteter i Sverige. SnappCar riktar sitt fokus på tillväxt och lönsamhet i nyckelmarknaderna Nederländerna och Tyskland.

SnappCar kan idag meddela att GoMore tar över SnappCar i Sverige. Nu stärker GoMore sin position på bildelningsmarknaden ytterligare i Sverige när SnappCar, tidigare den näst största aktören för privat bildelning i Sverige, nu hänvisar sina användare till GoMores plattform.

“Vi vill gå först när det kommer till delad mobilitet bland privatpersoner och vi upplever just nu ett enormt momentum där allt fler ansluter sina bilar för uthyrning via vår plattform. Vi är därför väldigt glada över att välkomna SnappCars användare till GoMore. Tillsammans kan vi skapa en bättre användarupplevelse och en större community. Med SnappCars användare och bilar kan vi dessutom stärka vår position ytterligare för att få fler att välja delade bilar”, säger Klara Bergkvist, Sverigechef GoMore.

SnappCars VD Erik Rutten: “På SnappCar vidhåller vi vårt fokus och fortsätter att jobba mot att minska antalet bilar i vår gemensamma kamp mot klimatförändringarna. Vi vill tacka våra svenska användare för deras stora bidrag under de senaste åren. Vi är övertygade om att GoMore kommer att ge dem ett varmt välkomnande och fortsätta utvecklas. Vi kommer att göra detsamma i Nederländerna och Tyskland.”

GoMore Sverige har i dagsläget cirka 180 000 registrerade användare och mer än 5 000 registrerade bilar, varav mer än 200 har så kallad nyckelfri teknologi. SnappCar Sverige har vid övertaget 90 000 registrerade användare och cirka 6 000 registrerade bilar. Baserat på GoMores nuvarande tillväxt och med SnappCars bilar och användare förväntas GoMore att fördubbla antalet bokningar och bilar i slutet av 2023.

Danskägda GoMore som nyligen firade 10 år i Danmark har förutom i Sverige även verksamhet i Spanien, Finland, Österrike och Schweiz. Med en total användarbas på över 3 miljoner användare är GoMore den största bildelningsplattformen i Norden och den största europeiskt ägda bildelningsplattformen i Europa. GoMore röstades nyligen fram som ett av de 10 mest innovativa företagen i Danmark och som nummer ett inom Mobility. Hollandsägda SnappCar, som startade för 11 år sedan, har en total användarbas på över 1 miljon användare i Nederländerna, Tyskland och (tidigare) Sverige, och är därmed den näst största europeiska ägda bildelningsplattformen.

Vi vill tacka alla våra fantastiska användare som varit en del av SnappCar! Har du frågor om vad det innebär för bokningar och ditt konto? Läs vår FAQ här:

FAQ för bilägare
FAQ för hyrestagare

Dela


Copyright © SnappCar 2023